Sinomarin® Plus Algae;
Novo, inovativno rješenje s ekstraktima morskih algi
INOVACIJA SA ALGAMA
Morska voda plus morske alge za vrhunsku efikasnost
Opsežno istraživanje i razvoj doveli su do formiranja nove linije 100% prirodnih sprejeva za nos koji pažljivo kombinuju Sinomarinov 2,3% hipertonični rastvor morske vode sa inovativnim kompleksom ekstrakata morskih algi -Algomer™ Complex - kako bi se obezbedilo poboljšano delovanje za specifične probleme sa nosom.

Od oko 30.000 vrsta morskih algi, dvije su se izdvojile privlačeći ogromnu naučnu pažnju u posljednjih nekoliko godina; Undaria Pinnatifida i točnije njen ekstrakt fukoidana, i Spirulina Plantensis i njeni ekstrakti. Na osnovu brojnih objavljenih naučnih studija, ovi sastojci su pokazali više bioloških aktivnosti koje uključuju smirivanje upala i djelovanje protiv zaraznih bolesti.

* Ova svojstva vrijede samo za sastojke, prema objavljenoj literaturi.
Slika: www.IanWallace.com.au

Sinomarin Plus Algae prednosti

Formulisana za nazalnu upotrebu po prvi put i pokrivena patentnim prijavama i/ili odobrenim patentima, nova, inovativna linija –Sinomarin ® Plus Algae– sa Algomer™ Complex kombinuje prirodno dekongestivno djelovanje hipertonične morske vode (2,3% NaCl) pojačano s ekstraktima morskih algi prisutnim u Algomer™ Kompleks koji pruža dodatnu snagu i zaštitu nazalne sluznice

Ublažava
začepljenost nosa
Formira
zaštitni sloj
Razrjeđuje
nazalna sluz
Čisti
eliminira nečistoće
Hidrira
ublažava suhoću
UNDARIA I SPIRULINA

Undaria pinnatifida

Undaria pinnatifida je smeđa morska alga – alga – koja doseže oko 1-3 metra dužine.

Rasprostranjen je u hladnim morskim sredinama, posebno u Japanu, Aziji, Australiji i Južnoj Americi.

To je smeđa morska alga koja se najčešće jede i osnovna namirnica posebno u japanskoj i korejskoj ishrani.

Nazvana morski senf na engleskom, najčešće je poznata kao Wakame, a ime potiče od japanskog, gdje se služi uz gotovo svaki obrok.

U Koreji je poznat kao Miyeok, gdje majke nakon porođaja konzumiraju supu od morskih algi (miyeok-guk), jer je veoma hranjiva, kako bi povratile snagu.

Undaria pinnatifida je odličan izvor proteina, više aminokiselina, važnih masnih kiselina (ω3-ω6), ugljikohidrata, minerala i elemenata u tragovima (Ca, Fe, Na, K, Mg, Zn, I) i više vitamina (A, B, C, E), i možda je najbolji prirodni izvor joda.

Fucoidan – primarna komponenta Undaria pinnatifida – prisutna samo u određenim vrstama morskih algi, ovdje se nalazi u visokim koncentracijama. Istraživanja su pokazala da fukoidan ima široku primjenu u zdravlju, uključujući upalne bolesti, respiratorno zdravlje, kardiovaskularno zdravlje, zdravlje zglobova, probavno zdravlje, gojaznost & dijabetes, inhibicija virusa, rak, starenje.* Istraživači vjeruju da je fukoidan barem dijelom odgovoran za izvanrednu dugovječnost uočenu u japanskoj populaciji.

Undaria pinnatifida koja se koristi u Algomer™ kompleksu je visoko koncentrirana u ekstraktu fukoidana. Ručno se bere iz najčistijih voda Patagonije u Argentini i certificiran je organski.

* Ova svojstva vrijede samo za sastojke, prema objavljenoj literaturi.
Slika: www.IanWallace.com.au

VIŠE O PROIZVODIMA

Spirulina platensis

Spirulina Platensis postoji na Zemlji više od 3 milijarde godina.

To je sićušna, slobodno plutajuća, filamentozna plavo-zelena mikroalga (cijanobakterija) koja nije vidljiva golim okom.

To je jedan od najprimitivnijih oblika života na zemlji. Uzgaja se širom svijeta i koristi se kao dodatak prehrani, kao i kao cjelovita hrana.

Spirulina Platensis je veoma hranljiva i stoga se smatra superhranom.

Sadrži esencijalne aminokiseline, proteine, masne kiseline, minerale & elementi u tragovima (Ca, Mg, Zn, K, Na, Fe), vitamini (A, B1, B2, B6, C, D, E, K), antioksidativni pigmenti, karotenoidi, beta-karoten i fikocijanin.

Izuzetno je svarljiva, visokoenergetska, niskokalorična i prirodna hrana s niskim udjelom masti, a Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je označila kao zdravu hranu.

Osim svoje važne uloge u ishrani, spirulina ima značajnu ulogu u zdravlju i pokazala je višestruku korist u stanjima kao što su respiratorne bolesti, dijabetes, virusne bolesti, zdravlje probave, zdravlje srca, rak i starenje, između ostalog. Odlikuje se snažnim antioksidativnim, protuupalnim i imunološkim djelovanjem*.

Spirulina Platensis koja se koristi u kompleksu Algomer™ uzgaja se u Bretanji, Francuska, a njena kultura i ekstrakti su certificirani organski.

* Ova svojstva vrijede samo za sastojke, prema objavljenoj literaturi.

VIŠE O PROIZVODIMA
O morskim algama

Morske trave ili morske alge su organizmi nalik biljkama koji se nalaze u morskom okruženju.

One postoje već nekoliko milijardi godina i kreću se od mikroskopskih, jednoćelijskih organizama poput fitoplanktona (također poznatih kao mikro-alge) koji rastu suspendirani u vodi, do višećelijskih organizama (također poznatih kao makro-alge) koji se vežu za stijene. ili rastu sa dna mora, kao što je džinovska alga.

Morske alge se nalaze u svim obalnim područjima svijeta, u svim klimatskim zonama od toplih tropskih do ledenih polarnih područja.

Morske alge igraju vitalnu ulogu u morskom životu, služeći kao temelj za većinu morskih lanaca ishrane i pružaju dom brojnim morskim stvorenjima.

Do sada je identificirano oko 30.000 vrsta morskih algi koje pripadaju 3 grupe koje se razlikuju po boji, a to su plavo-zelene, smeđe i crvene alge.

Oni su mnogo bogatiji nutrijentima od kopnenog povrća koje sadrži dijetalne minerale, vitamine, antioksidante, aminokiseline i proteine, jod, ugljikohidrate i omega-3 masne kiseline.

Prednosti morskih algi su toliko izražene da se obično nazivaju superhranom. Dugo su bili izvor hrane u mnogim obalnim zemljama, posebno u istočnoj Aziji, posebno u Japanu, Kini, Filipinima i Koreji, gdje su također bili dio tradicionalne medicine.

VIŠE O PROIZVODIMA
INFORMATIVNI VIDEO

Nova, inovativna linija proizvoda

Nazalni dekongestivi s algama