Politika Privatnosti – Pravila o zaštiti podataka

Datum: April 2019

Gerolymatos International S.A. je kompanija osnovana u Grčkoj, registracioni broj 000337501000, na adresi Asklipiou 13, Krioneri Attikis, 14568, (u daljem tekstu”Mi”, “Gerolymatos International”, “Kompanija”) i posvećena je zaštiti i poštivanju vaše privatnosti.

Ova pravila (zajedno s našim Uslovima korištenja, Politikom kolačića i svim drugim dokumentima koji se u njoj spominju) određuju osnovu na kojoj ćemo sve lične podatke, koje prikupljamo od vas ili koje nam vi dostavite, obrađivati. Pažljivo pročitajte sljedeće kako biste razumjeli naše stavove i procedure u vezi s vašim ličnim podacima i kako ćemo s njima postupati.

Gerolymatos International je posvećen očuvanju privatnosti svih posjetilaca www.sinomarin.com
(“Web stranica”) i zaštiti svih ličnih podataka koje nam možete dati.

Ovu Politiku privatnosti pružamo kako bismo vam pomogli da razumjete kako možemo koristiti bilo koje lične podatke koje dobijemo od vas. Dajući nam svoje lične podatke, potvrđujete da prihvatate našu Politiku privatnosti i slažete se da možemo prikupljati, koristiti i otkriti vaše lične podatke kako je opisano u ovoj Politici privatnosti. Ako se ne slažete s ovom Politikom, nemojte nam davati svoje lične podatke.

Što su lični podaci?

Lični podaci su podaci o pojedincu kojim se može identifikovati, kao što je definisano važećim zakonom, kao što su ime, adresa e-pošte i telefonski broj itd.

 

1. KO SMO MI

1.1 Nosilac obrade podataka u smislu ove Politike je kompanija pod nazivom “Gerolymatos International S.A.”, čija je adresa Asklipiou 13, Krioneri Attikis, 14568, Grčka.

1.2 Društvo je imenovalo službenika za zaštitu podataka (DPO) u cilju usklađenosti Društva sa regulativom o zaštiti podataka. Našeg DPO možete kontaktirati na dpo@gerolymatos-int.com.

 

2. INFORMACIJE KOJE MOŽEMO PRIKUPLJATI

2.1 Možemo prikupljati lične podatke o vama kada koristite našu web stranicu i na drugi način komunicirate s nama. Podaci koje prikupljamo odnose se na podatke koje nam dajete i podatke koje prikupljamo automatizovanim metodama kao i podatke koji su javno dostupni.

2.2 Prikupljamo podatke koje nam vi dostavite. Možete nam dati sljedeće informacije:

(a) lične podatke, kao što su vaše ime/prezime, poštanska adresa i adresa e-pošte, broj telefona, datum rođenja i druge informacije za kontakt, kada se registrirate na našoj web stranici ili nas kontaktirate telefonom ili putem naših online usluga;

(b) druge lične podatke kao što su vaša recenzija/izjava pritužba, upit itd., koje ste nam vi odlučili dati kada komunicirate s nama.

2.3 Podatke prikupljamo automatizovanim metodama

(a) Možemo koristiti automatizovanu tehnologiju za prikupljanje informacija s vašeg računara ili mobilnog uređaja kada koristite naše online usluge. Automatizovana tehnologija može uključivati kolačiće, lokalne dijeljene objekte i web svjetionike. U nastavku je više informacija o kolačićima i drugim tehnologijama.

2.4 Možemo prikupljati informacije o vašim:

(a) adresa internetskog protokola (IP);

(b) operativni sistem računara ili mobilnog uređaja i vrsta preglednika;

(c) referentna web stranica (stranica koja vas je dovela do naše) ili aplikacija;

(d) komunikacije s nama ili u vezi s nama na društvenim medijima; i

(e) aktivnosti povezane s načinom na koji koristite naše online usluge, kao što su stranice koje posjećujete na našim stranicama ili u našim mobilnim aplikacijama.

(f) online aktivnosti na drugim web stranicama, aplikacijama ili društvenim medijima

2.5 Takođe,možemo prikupljati informacije koje su javno dostupne, kada komunicirate s nama, kao što je interakcija putem društvenih medija.

 

3. KOLAČIĆI

3.1 Naša web stranica koristi kolačiće. Za više informacija o korištenju kolačića i vašim izborima u tom pogledu, pogledajte našu Politiku kolačića.

 

4. KORIŠTENJE INFORMACIJA

4.1 Podatke o vama koristimo na sljedeće načine:

(a) Kako bismo osigurali da je sadržaj s naše stranice predstavljen na najdjelotvorniji način za vas i vaš računar.

(b) Da bismo vam pružili informacije ili usluge koje ste zatražili, te za internu administraciju sa korisnicima i u poslovne svrhe.

(c) Kako bismo vam omogućili učešće u interaktivnim svojstvima naše web stranice, kada to odaberete.

(d) Da bismo vas obavijestili o promjenama na našoj web stranici kao što su izmjene kolačića.

(e) Kako bismo stupili u kontakt s vama u slučaju bilo kakvih pitanja/nedoumica ili zahtjeva koje nam pošaljete pomoću naših obrazaca za kontakt, dostupnih na web stranici.

(f) Za širenje iskustava koju nam možete dati putem svih web stranica kojima upravlja Gerolymatos International.

(g) Ako pristanete na primanje marketinškog materijala od nas, možemo koristiti vaše podatke kako bismo vam poslali marketinške i druge materijale koji se odnose na nas.

4.2  Takođe, možemo koristiti vaše podatke ili dopustiti odabranim trećim stranama da koriste vaše podatke kako bismo vam pružili informacije o robama i uslugama koje bi vas mogle zanimati, a mi ili oni vas mogu kontaktirati u vezi s tim. Našim oglašivačima ne otkrivamo informacije o osobama koje se mogu identifikovati, ali možemo im pružiti zbirne informacije o našim korisnicima. Možemo koristiti lične podatke koje smo prikupili od vas kako bismo mogli ispuniti želje naših oglašivača prikazivanjem njihovih oglasa toj ciljanoj publici.

 

5. GDJE POHRANJUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE

5.1 Podaci koje prikupljamo od vas neće se prenositi i pohranjivati na odredištu izvan Evropskog ekonomskog prostora (“EGP”). Sve informacije koje nam dostavite pohranjuju se na našim sigurnim serverima.

 

6. SIGURNOST INFORMACIJA

6.1 Prenos informacija putem interneta nije potpuno siguran. Iako ćemo dati sve od sebe da zaštitimo vaše lične podatke, ne možemo garantovati sigurnost vaših podataka prenesenih na našu stranicu; svaki prenos je na vlastitu odgovornost. Nakon što dobijemo vaše podatke, upotrebićemo stroge procedure i bezbjedonosne mogućnosti kako bismo pokušali spriječiti neovlašteni pristup.

 

7. ZADRŽAVANJE LIČNIH PODATAKA

7.1 Zadržavamo lične podatke onoliko vremena koliko je potrebno za ispunjavanje svrha navedenih u ovim Pravilima o privatnosti, osim ako je duže razdoblje zadržavanja potrebno ili dopušteno zakonom.

 

8. OTKRIVANJE VAŠIH PODATAKA

8.1 Vaše podatke dijelićemo samo onako kako je opisano u ovim Pravilima privatnosti.

8.2 Vaše podatke možemo dijeliti unutar Gerolymatos International S.A., naših podružnica, kao i naših partnera i lokalnih distributera proizvoda Gerolymatos Internationala u stranim zemljama. Članovi Grupe kompanija Gerolymatos, koji od nas dobiju ove informacije nisu ovlašteni koristiti ili dijeliti informacije, osim kako je navedeno u ovoj Politici privatnosti.

8.3 Vaše podatke možemo dijeliti s partnerima koji nam pružaju usluge, kao što su obrada podataka, usluge informatičke tehnologije, upravljanje web-stranicom Kompanije i društvenim medijima, upravljanje promocijama, provođenje istraživanja i analiza i personaliziranje individualnih korisničkih iskustava. Ne dopuštamo ovim dobavljačima da koriste ove podatke ili da ih dijele u bilo koju drugu svrhu osim za pružanje usluga u naše ime.

8.4 Možemo, iz strateških ili drugih poslovnih razloga, odlučiti prodati ili prenijeti cijelo ili dio našeg poslovanja. Kao dio te prodaje ili prenosa, možemo proslijediti podatke koje smo prikupili i pohranili, uključujući podatke o kupcima, bilo kome ko je uključen u prodaju ili prenos.

8.5 Ponekad možemo podijeliti informacije koje vas izravno ne identifikuju. Na primjer, možemo dijeliti anonimne, grupne statistike o vašem korištenju naše web stranice. Ili možemo kombinovati podatke o vama s drugim kupcima i podijeliti podatke na način koji vas to ne identifikuje.

8.6 Imamo pravo koristiti ili dijeliti informacije prema potrebi, kako bismo se pridržavali bilo kojeg zakona, propisa ili pravnog zahtjeva, kako bismo zaštitili našu web stranicu, podnijeli ili odbranili pravne zahtjeve, zaštitili prava, interese, sigurnost i sigurnost naše organizacije i naših zaposlenika ili korisnika web stranice ili u vezi s istraživanjem prevare ili drugog kriminala ili kršenja naših pravila.

 

9. VAŠA PRAVA

9.1 Prema važećim zakonima imate pravo zatražiti pristup ličnim podacima koje imamo o Vama, tj. na Vaš zahtjev biti obaviješteni jesu li Vaši lični podaci bili predmet obrade i dobiti dodatne informacije o takvoj obradi, uključujući informacije o eventualnim prenosima ličnih podataka izvan EU-a i odgovarajuće ili prikladne zaštitne mjere koje imamo za takav prenos. Sve dok su ispunjeni zahtjevi prema primjenjivom zakonodavstvu, možete zatražiti ispravak svih netačnih informacija koje imamo o vama ili brisanje istih ili ograničenje obrade vaših ličnih podataka. Ako takav zahtjev dovodi nas ili naše podružnice u kršenje obveza prema važećim zakonima, propisima ili kodeksima prakse, tada možda nećemo moći udovoljiti vašem zahtjevu, ali vi ipak možete zatražiti da blokiramo korištenje vaših ličnih podataka za daljnju obradu. Takođe, imate pravo prenijeti podatke drugom kontroloru obrade podataka, pod određenim okolnostima. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku. Povlačenje Vašeg pristanka neće uticati na zakonitost obrade na temelju pristanka prije njegovog povlačenja. Takođe, možete podnijeti pritužbu nadležnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka ako smatrate da je obrada u suprotnosti sa zakonom.

9.2 Ako želite da iskoristiti svoja gore navedena prava ili ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s našom Politikom privatnosti, kontaktirajte: dpo@gerolymatos-int.com.

 

10. POVEZNICE KA DRUGIM WEB-SAJTOVIMA I DRUŠTVENIM MEDIJIMA

10.1 Naša web stranica može, s vremena na vrijeme, sadržati poveznice na i sa web stranica naših partnerskih mreža i oglašivača. Ako slijedite poveznicu na bilo koje od ovih web-mjesta, imajte na umu da ta web-mjesta imaju vlastita pravila o privatnosti i da ne prihvatamo nikakvu odgovornost za ta pravila. Provjerite ova pravila prije nego što pošaljete bilo kakve lične podatke na ove web stranice.

10.2 Takođe, možemo imati pružilace drugih aplikacija, alata, widgeta i dodataka na našim mrežnim uslugama, kao što su Facebook dugmad “Sviđa mi se”, koji također mogu koristiti automatizovane metode za prikupljanje informacija o tome kako koristite ta svojstva. Te organizacije mogu koristiti vaše podatke u skladu sa svojim pravilima.

 

11. PROMJENE NAŠE POLITIKE PRIVATNOSTI

11.1 Ova Pravila o privatnosti su na snazi od datuma navedenog na vrhu izjave. S vremena na vrijeme možemo promijeniti ovu Politiku privatnosti. Ako to učinimo, ovdje ćemo objaviti revidiranu verziju i promijeniti “datum zadnjeg ažuriranja” (datum od kojeg se primjenjuje) na vrhu izjave. Ovdje biste trebali redovno provjeravati najažurniju verziju izjave.

11.2 Sve promjene koje u budućnosti možemo unijeti u našu Politiku privatnosti bit će objavljene na ovoj stranici.

 

12. KAKO NAS KONTAKTIRATI

12.1 Ako nas želite kontaktirati u vezi s ovom Politikom privatnosti kao i radi ostvarivanja svojih prava, možete to uraditi na dpo@gerolymatos-int.com.