25 godina Sinomarina®.
Zdravo disanje za sve,
sa snagom mora,
sa snagom Sinomarina.
ZAŠTO SINOMARIN?

Sinomarin®
prirodna & efikasna njega nosa

Razvijen prije više od 25 godina u Francuskoj kao prvi hipertonični sprej s morskom vodom za njegu nosa, Sinomarin je danas kompletna linija 100% prirodnih proizvoda za nos na bazi hipertonične otopine morske vode; idealno za rješavanje svakodnevnih nazalnih potreba. Sinomarin je istaknuti brend koji je prisutan na 40 međunarodnih tržišta. Budući da su proizvodi Sinomarin hipertonični, oni prirodno ublažavaju začepljenost nosa dok čiste nosne šupljine od viška sluzi i nečistoća, pomažući u zaštiti od infekcija i sekundarne ORL komplikacije. Sinomarin 100% prirodna formula – originalno patentirana prije 25 godina – sadrži optimalnu koncentraciju morske soli (2,3% NaCl) što proizvode čini i visoko efikasnim i udobnim za korištenje.

Budući da je riječ o hipertoničnoj otopini morske vode, Sinomarin je bogat sa preko 80 mineralnih soli i elemenata u tragovima koji su prirodno prisutni u morskoj vodi, a koji se povezuju s blagotvornim djelovanjem na nazalno tkivo. Sinomarin ima fiziološki, iako blago alkalni pH od 7,5-8, koji se prema različitim objavljenim studijama smatra optimalnim za efikasnu nazalnu upotrebu.

Sinomarin proizvodima vjeruju i preporučuju ih zdravstveni radnici kao što su pedijatri, ORL specijalisti, ljekari opće prakse, alergolozi i farmaceuti, a njihova učinkovitost, sigurnost i podnošljivost su klinički dokazani.

100% prirodna otopina morske vode, bez ljekovitih supstanci, aditiva i konzervansa i bez nuspojava kao što su isušivanje nosnog tkiva, stvaranje navika ili pospanost, idealna je za cijelu porodicu, od novorođenčadi do odraslih, uključujući pojedince za koje se koriste medicinski dekongestivi su kontraindicirane, npr. trudnice i dojilje.

Sinomarin proizvodi učinkovito djeluju sami ili u kombinaciji s medicinskim tretmanima kako bi se poboljšala ukupna efikasnost liječenja.

VIŠE O PROIZVODIMA
SINOMARIN RADI NA PRIRODNOJ BAZI

Začepljen nos

Začepljenost nosa je začepljenje nazalnih prolaza što dovodi do otežanog disanja kroz nos. Okidači, kao što su virusi prehlade ili gripe (gripa), alergeni kao što je polen ili drugi iritansi, uzrokuju oticanje unutrašnjeg nosnog tkiva od viška tekućine i ometaju prirodni protok zraka u nosu. Začepljenost nosa može biti praćena zgušnjavanjem nazalne sluzi, te općenito oštećenjem prirodne zaštitne funkcije nosa.

Osmoza;
prirodni mehanizam

Ljudsko tijelo ima koncentraciju soli od 0,9% (natrijum hlorid -NaCl). Otopina za koju se kaže da je izotonična („iso“ od grčkog „isti“) ima istu koncentraciju kao i ljudsko tijelo, odnosno 0,9% NaCl. Hipertonični rastvor („hiper“ od grčkog „veći od“) kao što je Sinomarin znači da sadrži više soli nego ljudsko telo (2,3% NaCl), uključujući i nosno tkivo. Ova veća koncentracija soli je ono što čini svu razliku!

Kada je nos začepljen, pomaže izvlačenju viška vode iz natečenog nosnog tkiva, ublažavajući začepljenost i vraćajući nazalno disanje, prirodno. Ovaj prirodni mehanizam kretanja vode – kao odgovor na razliku u sadržaju soli između rastvora i nosa – poznat je kao osmoza. Izvučena voda smanjuje oticanje tkiva, istovremeno ih hidratizira i pomaže u obnavljanju njihove prirodne funkcije.

Slika: Krupni plan nosne sluzokože koja pokazuje kretanje vode prema van iz natečenog nosnog tkiva kada Sinomarin®.(bijela tačka) soli; (plava tačka) = Voda

VIŠE O PROIZVODIMA

Efikasno čišćenje nosa

Sinomarin također pomaže u fluidizaciji izlučevina sluzi, čineći ih lakšim za uklanjanje i efikasno čisti nosne šupljine, ispirajući višak sluzi, alergene, infektivne agense, zagađivače i druge nečistoće, pomažući u zaštiti jakih od infekcija nosa i daljih komplikacija uha-nos-grla. Sinomarin proizvodi su idealni za prirodno ublažavanje začepljenosti nosa kao i za redovnu higijenu nosa.

Lijeva strana: Sinomarin prskanje upaljene nosne šupljine; čisti i dekongestira. Desna strana: Čista, čista, dekongestirana nosna šupljina nakon upotrebe Sinomarina

Višestruke prednosti za nos

Sinomarin proizvodi:
 1. Prirodnim putem oslobodite začepljeni nos
 2. Retka sluz koja olakšava uklanjanje
 3. Efikasno očistite nosne šupljine, ispirući sluz i nečistoće zarobljene u sluzi kao što su infektivni agensi, alergeni, zagađivači i druge nečistoće
 4. Hidracija nosa & pomažu u ublažavanju suhoće nosa
 • Vratite nazalno disanje prirodnim putem
 • Vratite prirodnu obrambenu funkciju nosa
 • Pomozite poboljšanju zdravlja i kvaliteta života

Sigurno & pogodno za svakoga

Svi proizvodi Sinomarin su 100% prirodni, bez ljekovitih supstanci, aditiva i konzervansa, što ih čini sigurnim i pogodnim za sve, uključujući bebe, trudnice i dojilje i sve kod kojih su medicinski dekongestivi kontraindicirani.** Efikasno djeluju sami kao prirodna alternativa medicinski dekongestivi ili u kombinaciji s medicinskim tretmanima (npr. lokalni kortikosteroidi, antihistaminici, vazokonstriktori) kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost liječenja.

Koriste se za:

 • Redovnu higijenu nosa, pomaže u održavanju nosa zdravim
 • Ublažavanje nazalne kongestije i pritiska sinusa
 • Poslije endonazalne operacije kako bi se promovirao oporavak i smanjti šansu za komplikacije
 • Nazalna hidratacija
 • Sa nebulizirajućim uređajem koji pomaže poboljšanju respiratorne funkcije kod akutnog bronhiolitisa i pomaže u sprječavanju infekcija respiratornog trakta*

*Sinomarin Babies bočice

**Sinomarin Cold & Reljef gripe i Sinomarin Plus Alge Cold & Flu Relief nisu indicirani za upotrebu tokom trudnoće & dojenje. Molimo pročitajte upute za svaki pojedinačni proizvod za starosne granice i moguće kontraindikacije.

VIŠE O PROIZVODIMA

Sinomarin je klinički dokazan

Direktna pretklinička i klinička ispitivanja na gotovo 1.000 pacijenata dokazala su efikasnost, sigurnost i podnošljivost Sinomarina u liječenju različitih nazalnih stanja. Pozitivni efekti i odlična podnošljivost dokazani su kod odraslih, djece i beba koje pate od nazalnih stanja kao što su rinitis (npr. alergijski rinitis), sinusitis i druga stanja gornjeg respiratornog sistema (npr. prehlada), nakon endonazalne operacije ili kod zdravih osoba, nudeći ublažavanje simptoma, kako kada se koristi samostalno, tako i u kombinaciji s propisanim lijekovima. Ove studije, zajedno sa dostupnim globalnim podacima farmakovigilance, zajedno potvrđuju povoljan sigurnosni profil Sinomarina i njegove korisne efekte u poboljšanju nazalne i respiratorne funkcije kako kod zdravih tako i kod bolesnih stanja.

PRIRODNO BOGATO RJEŠENJE

Bogat morskim elementima

Morska voda nije samo “solni” rastvor, već prirodno obiluje preko 80 mineralnih soli i elemenata u tragovima koji se povezuju sa blagotvornim učincima na nosna tkiva i ljudski organizam u celini.

Sinomarin, kao hipertonični rastvor, bogat je ovim komponentama što ga čini sve efikasnijim. Izotonične otopine koje su jako razrijeđene sadrže niske koncentracije svih komponenti. S druge strane, jednostavne slane otopine su „proizvedene od strane čovjeka“ i ne sadrže nijednu od ovih prirodnih korisnih komponenti osim soli natrijum hlorida.

Morska voda i potpuno prirodni sastojci

Svi Sinomarin proizvodi se sastoje od hipertonične otopine morske vode (2,3% NaCl), sa i bez dodatnih, potpuno prirodnih sastojaka koji su pažljivo odabrani da dopune svojstva Sinomarina u slučajevima kada je možda potrebno ili poželjno pojačano djelovanje. Dobro poznati sastojci kao što su eukaliptus, metvica i timijan korišćeni su za ublažavanje nazalnih simptoma prehlade i gripa; glicerin, hijaluronska kiselina i dekspantenol za ublažavanje suhoće i iritacije nosa. Jedinstvena kombinacija ekstrakata morskih algi poznata kao Algomer Complex je nova za Sinomarin i za nazalnu upotrebu i koristi se za pružanje dodatne snage i zaštite nazalne sluznice.

Hipertonični nad izotoničkim

Efikasnost i superiornost hipertoničnih sprejeva za nos i rastvora u celini, dobro je klinički dokumentovana.

Otopine morske vode općenito se dijele na izotonične – gdje je koncentracija soli jednaka prirodnoj koncentraciji u našem tijelu (0,9%NaCl) – i hipertonične – gdje je koncentracija soli veća od koncentracije u ljudskom tijelu (>0,9%NaCl).

Dok su izotonični rastvori prikladni za čišćenje nosa, oni ne mogu dekongestivati nos. To je zato što imaju istu koncentraciju soli sa nosnim tkivom, odnosno u ravnoteži su i stoga ne mogu izazvati osmozu.

Hipertonični rastvori, koji imaju veću koncentraciju soli od nosnog tkiva, osim čišćenja, deluju i na ublažavanje začepljenosti nosa, pomažući obnavljanju nosnog disanja na prirodan način.

Iz najfinijeg izvora morske vode

Morska voda koja se koristi u svim Sinomarin proizvodima dolazi iz zaljeva Cancale, na francuskoj obali Bretanje.

Zaljev Mont Saint Michele na sjevernoj obali Bretanje, uključujući i mali zaljev Cancale, ima izuzetan raspon plime i oseke od oko 15 metara, što ga čini najvećim te vrste u Evropi. Ovo kretanje vode osigurava da se ona kontinuirano obnavlja i obogaćuje. Nedostatak industrijske aktivnosti u ovoj oblasti također osigurava da nema zagađivača uključujući teške metale, pesticide i alergene. Kao rezultat toga, morska voda je najvišeg kvaliteta što zaljev Cancale čini jednim od najistaknutijih područja u Francuskoj za uzgoj ostriga i dagnji i kao takva je pod stalnim sanitarnim nadzorom kroz različite službene programe kontrole.

More u zaljevu Mont Saint Michele klasificira se u različite zone ovisno o kvaliteti morske vode i riziku od zagađenja. Zona A opisuje zonu najvišeg kvaliteta koja se koristi za berbu kamenica i dagnji i tu se crpi voda za Sinomarin.

Thalasso-Terapija

Zdravstvene prednosti morske vode poznate su od davnina. Među prvima koji su identificirali iscjeljujuću moć mora bili su stari Grci, uključujući Hipokrata, oca moderne medicine. On je rodio termin “thalasso-terapija”, koji potiče od grčkog “thalassa” što znači more i “therapeia” što znači liječenje. Talasoterapija je terapijska upotreba morske vode, njene klime i morskih proizvoda poput morskih algi. Više od 2.000 godina kasnije, terapeutska svojstva mora ostaju neosporna, a morska voda se koristi u brojnim zdravstvenim primjenama, uključujući njegu nosa.

Proizvodnja sinomarina

Sinomarin proizvodi ističu se po neuporedivom kvalitetu morske vode, pažljivo odabranim komponentama pakiranja koje potiču od visoko renomiranih europskih dobavljača koji isporučuju važne karakteristike kvalitete i sigurnosti, vrhunskim proizvodnim procesima i standardima, te strogim zahtjevima kvalitete i sustavima kontrole.

Sa instalacijom za pumpanje i preradu morske vode i proizvodnim pogonom u vlasništvu Gerolymatos International S.A., kvalitet proizvodnje se pažljivo prati u svim fazama.

Proizvodni pogon je u skladu s evropskim GMP i ISO standardima (9001:2015 i 13485:2016) kao i američkom FDA.