Oslobodite začepljen nos vašeg mališana prirodnim putem;
očuvajte ga čistim i zdravim
snagom mora
BEBE I DJECA

100% prirodna nazalna otopina za vašeg mališana

Dobra, redovna briga o nosu vašeg mališana pomaže u održavanju njihovog općenito zdravlja. Kada se bebe i djeca razbole, poželjno je koristiti prirodni tretman.

Redovno čišćenje nosa sa Sinomarinom pomoći će izbacivanju viška sluzi i infektivnih agenasa zarobljenih u sluzi kao što su virusi i bakterije, alergeni, zagađivači i druge nečistoće, olakšavajući nosno disanje uz očuvanje zdravlja nosa vašeg mališana i može pomoći u zaštiti njega/nju od nazalne i sekundarne ENT infekcije.

Koristi se kada vaša beba/dijete ima začepljen nos kao rezultat obične prehlade, gripe, nazalne alergije ili zagađenja, Sinomarin će pomoći u ublažavanju začepljenosti nosa uz aktivno uklanjanje sluzi i nečistoće.

Pomaže u razrjeđivanju viskozne sluzi i olakšati njeno uklanjanje, pogotovo jer mališani ne mogu ili neće ispuhati nos. Općenito, Sinomarin ublažava nazalne simptome i pomaže prirodnom obnavljanju nosnog disanja, dok pomaže u izbjegavanju daljnjih infekcija koje se šire na srednje uho (otitis), sinuse (sinusitis) ili donji respiratorni trakt (npr. bronhiolitis). Sinomarin će pomoći u obnavljanju normalne funkcije nosa.

VIŠE O PROIZVODIMA
NOSNO DISANJE

Nosno disanje i bebe

U prvih nekoliko mjeseci života, bebe prirodno dišu gotovo isključivo na nos tako da koriste usta za sisanje. U stvari, bebe mogu disati, sisati i gutati u isto vrijeme.

Bebe će disati na usta kada im je nos začepljen plačem. Začepljenje nosa (oticanje nosnog tkiva, tj. začepljenost i/ili nakupljanje sluzi) može stoga uzrokovati uznemirenost, plač, poteškoće pri hranjenju i spavanju, što otežava život i vašoj bebi i porodici.

Lučenje sluzi je prirodni mehanizam za hidrataciju udahnutog zraka i za hvatanje infektivnih agenasa i drugih nečistoća.
Međutim, bebe su fizički nesposobne da ispuhuju nos i može se nakupiti sluz koja začepi nosne prolaze. Nakupljanje sluzi može povećati rizik od infekcija kao što je obična prehlada. Povećana sluz zajedno s oticanjem nosa kao rezultat nazalne infekcije dovest će do poteškoća s disanjem. Što je još gore, mogu uslijediti infekcije uha, sinusa i donjeg respiratornog trakta i komplikacije.

Bez obzira da li se sluz nakupila sama ili u kombinaciji s oticanjem nosnog tkiva, bebe imaju problema s disanjem i potrebno im je olakšati.

VIŠE O PROIZVODIMA

Nosno disanje i djeca

Većina djece je spremna da ispuhuje nos već od druge godine. Međutim, većina djece nije zainteresirana za to! Kada djeca ne ispuhuju nos, nakuplja se sluz i nečistoće zarobljene u sluzi (npr. infektivni agensi).

Nakupljanje sluzi povećava rizik od infekcija kao što su prehlada i grip; zajedno s oticanjem nosa (kao rezultat nazalne infekcije ili alergije), dovodi do poteškoća s nosnim disanjem.

Bliski kontakt djece u školi/jaslicama i loša higijena, lako širi infekciju.

Štoviše, kako djeca rastu, postaju osjetljiva na različite alergene iz okoliša i mogu razviti alergije (trajne ili sezonske) koje se često manifestiraju, između ostalog, simptomima alergijskog rinitisa kao što su začepljenost nosa i curenje iz nosa.

Sve u svemu, začepljenost nosa i nakupljanje sluzi kao rezultat obične prehlade ili gripe ili alergija mogu izazvati dalje komplikacije uključujući infekcije uha, ponavljajuće upale grla, kašalj, glavobolju, promijenjene obrasce spavanja, umor i razdražljivost. Što je najvažnije, mogu povećati upotrebu propisanih lijekova, ometati školski uspjeh i/ili dovesti do izostanka iz škole; ovo otežava život i djetetu i porodici.

VIŠE O PROIZVODIMA

Prirodno, sigurano, efikasano

Sinomarin je najefikasnije potpuno prirodno rješenje za nos za ublažavanje začepljenog nosa vašeg mališana, razrjeđivanje i uklanjanje viška nosne sluzi i zarobljenih nečistoća, te održavanje njegovog/njenog nosa zdravim, dok pomaže u izbjegavanju upotrebe lokalnih lijekova kad god je to potrebno.

100% prirodan nazalni dekongestiv, bezbedan, bez konzervansa, aditiva ili lekovitih supstanci kao što su steroidi ili antihistaminici.

Sinomarin djeluje samostalno kao prirodni dekongestiv ili u kombinaciji s propisanim tretmanima, kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost liječenja.

Za bebe i djecu Sinomarin dolazi u tri oblika:

  • Sinomarin Babies bočice/kapi za nos – pogodne za novorođenčad, starije bebe, malu decu i decu. Može se koristiti kao kapi ili veći volumen kada je potrebno, koliko god je potrebno (pogledajte informacije o proizvodu)

Sprejevi za nos za djecu i bebe

  • Sinomarin Children –nazalni sprej – pogodan za bebe starije od 1 mjeseca , mališana i djece. To je sprej s kontinuiranim protokom (rastvor teče sve dok su mlaznice pritisnute), omogućavajući optimalno ispiranje nosa i može se koristiti svakodnevno.
  • Sinomarin Mini sprej za nosnu pumpu – pogodan za sve uključujući i bebe. Lagana džepna veličina.
VIŠE O PROIZVODIMA

Sinomarin pomaže kod akutnog bronhiolitisa

Akutni bronhiolitis je najčešća infekcija donjeg respiratornog trakta kod beba i male djece mlađe od dvije godine i vodeći uzrok hospitalizacije. Mnogi virusi mogu uzrokovati bronhiolitis.

Obično je za to odgovoran respiratorni sincicijski virus (RSV). Može se širiti sitnim kapljicama vode kada zaražena osoba kašlje ili kiše ili nakon dodirivanja zajedničkih predmeta i stavljanja ruku u usta.

Bronhiole – najmanji dišni putevi u plućima – postaju inficirani i upaljeni, sluz se nakuplja i kao rezultat toga količina zraka koji ulazi i izlazi iz pluća se smanjuje, što dovodi do poteškoća s disanjem.

Bronhiolitis u početku ima slične simptome kao i obična prehlada, kao što su začepljen i curenje iz nosa i povremeno blaga temperatura, ali ubrzo napreduje u kašalj, piskanje i ponekad otežano disanje. U oko 2-3% slučajeva može dovesti do hospitalizacije.

Iako ne postoji poseban tretman za bronhiolitis osim potporne nege koja uključuje čišćenje nosa, unos tečnosti i hranjenje, upotreba nebuliziranih hipertoničnih fizioloških rastvora kao što je Sinomarin Babies može pomoći u smanjenju oticanja dišnih puteva i tanke sluzi dišnih puteva, tako smanjenje opstrukcije disajnih puteva. Sinomarin Babies može pomoći u poboljšanju respiratorne funkcije i spriječiti infekcije donjeg respiratornog trakta.

Studije su pokazale da upotreba nebulizirane hipertonične fiziološke otopine a) smanjuje rizik od hospitalizacije, b) značajno kraću srednju dužinu boravka u bolnici u usporedbi s nebuliziranom izotoničnom fiziološkom otopinom (ista koncentracija soli kao u respiratornom tkivu).

VIŠE O PROIZVODIMA
Pročitajte još više